Składniki (2 porcje):
– średniej wielkości filet z soli
– 1 marchewka
– 1/2 selera
– 1/3 niewielkiego brokuła
– 150 g świeżego szpinaku
– sok z 1/2 cytryny
– 1 całe jajo
– 1 białko
– 3 łyżki otrębów
– 2 łyżki ziaren słonecznika
– 1 łyżka siemienia lnianego
Przygotowanie:
Warzywa (za wyjątkiem szpinaku) kroimy, doprawiamy i dusimy pod przykryciem przez 1-2 minuty. Dodajemy rybę podzieloną na mniejsze kawałki i skropione sokiem z cytryny, mieszamy z warzywami, podlewamy odrobiną wody i dusimy jeszcze przez 15-20 minut, na koniec posypujemy ziarnem słonecznika. W blenderze miksujemy jajo, białko, otręby, siemię lniane i szpinak. Zalewamy rybę w warzywach i trzymamy pod przykryciem przez 5-7 minut.
Kaloryczność (1 porcji): 273 kcal
Białko: 24 g
Węglowodany: 15 g
Tłuszcz: 13 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.