Niezwykła kreatywność naszych kucharzy przyniosła im prestiżową nagrodę L’Art de la cuisine, jak również niejedną pochwałę z ust zadowolonych gości. W naszej ofercie znajdują się zarówno dania kuchni międzynarodowej, jak i tradycyjne polskie potrawy. Widok na bulwary wiślane stanowić będzie doskonałe tło dla każdej okazji – od biznesowego lunchu do romantycznej kolacji we dwoje, zaś doświadczona i profesjonalna obsługa dołoży wszelkich starań, by wizyta w restauracji Andromeda była przeżyciem nie z tego świata.
Rozmawiamy z Panem Tomaszem Dizaru – Szefem Kuchni , który opowie nam popisowym daniu z karty Restauracji Andromeda. Które danie Pan dla nas wybrał?
Tomasz Dizaru: Będzie to autorskie danie tutejszego zespołu, którego nie spróbuje Pani w żadnej innej restauracji na świecie – kurczak a’la Martell na puree z kasztana.
Brzmi wybornie.
Szef Kuchni: Zapewniam, że tak również smakuje. Niech Pani sobie wyobrazi soczystą pierś z kurczaka, doprawioną sekretną mieszanką przypraw, która idealnie wydobywa wszystkie aromaty zamknięte w tym delikatnym mięsie. Do tego równie delikatne, lecz niezwykle wyraziste w smaku puree z kasztana. Mógłbym godzinami opowiadać Pani jak aksamitnie gładka jest jego struktura, a i tak byłaby Pani zaskoczona tą niezwykłą miękkością. I na koniec cream dela cream – kieliszek Martell VS Cogniac. Bon appetit!
CytujSkomentuj
Byłam na konferencji w hotelu galaxy dwa razy. Bardzo minimalistycznie urządzone wnętrza są naprawdę klasą samą w sobie. Dań niestety w restauracji jeszcze nie miałam okazji spróbować, ale mam nadzieję, że to jeszcze przede mną
CytujSkomentuj
Byłam, polecam:) Mają bardzo dobre potrawy z mięsem.