Motto mieszkańców tego regionu brzmi: „Jem, więc jestem szczęśliwy”. My podążając tym tropem zachęcamy do inspiracji przepisami z dodatku sEKSowna Kuchnia Włoska. Proste składniki – nazwane przez Justynę Czekaj-Grochowską „4 cudami” Emilia Romagna są podstawą tych dań i tworzą ich wyjątkowy, regionalny charakter. Tamtejsze sery, szynka, ocet balsamiczny i ręcznie robiony makaron podbiją nawet najbardziej wymagające podniebienie!
W 2. numerze dodatku kulinarnego znajdziecie przepisy m.in. na doskonały makaron jajeczny, tagliatelle alla bolognese, panna cottę i lazanię alla bolognese. Życzymy udanych eksperymentów!
Dodatek kulinarny jest dostępny razem z 15. numerem EksMagazynu oraz w restauracji Portobello w Krakowie (ul. Królowej Jadwigi 248). W 2. numerze prezentujemy dania z regionu Emilia Romagna.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.