Składniki:
– 1 bułka żytnia
– 1 białko
– 2 całe jaja
– 50 g polędwicy wędzonej z kurczaka Konspol
– 1/4 czerwonej cebuli
– 1/4 białej cebuli
– 1/2 ząbka czosnku
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
– szczypta soli, biały pieprz
Przygotowanie:
Wędlinę i cebulę pokroić i podsmażyć na teflonie. Następnie dodać jaja oraz białko, doprawić pieprzem, solą i pozostawić pod przykryciem na 3-4 minuty (aż jaja się zetną). Bułkę przekroić na pół i podpiec w piekarniku (2-3 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza). Następnie natrzeć czosnkiem i skropić oliwą. Zapiekankę jajeczną podzielić na dwie części i ułożyć na pieczywie.
Kaloryczność: 379 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 36 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.