wolowinabulka_ikona
Jacek Bilczynski
18/03/2015

Wołowina w bułce

Pożywna, smaczna i niskokaloryczna przekąska. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 1 bułka żytnia
– 100 g chudego mięsa wołowego
– 1/2 marchewki
– 50 g mrożonej fasolki szparagowej
– 1 łyżka kukurydzy z puszki
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
– 200 ml bulionu warzywnego
– pieprz, sól, gałązka rozmaryn

PRZYGOTOWANIE:
Wołowinę pokroić na mniejsze kawałki, posypać odrobiną soli i pieprzem. Podsmażyć na patelni teflonowej przez 3-4 minuty. Dodać tartą marchewkę, fasolkę, kukurydzę, podlać bulionem i wrzucić gałązkę rozmarynu. Dusić przez kilka minut do odparowania wywaru.
Na koniec dodać oliwę z oliwek i usunąć rozmaryn. Bułkę przekroić do połowy, wybrać połowę środka i umieścić w niej farsz mięsno-warzywny.

Kaloryczność: 283 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 7g
Węglowodany: 30 g

wolowinabulka_ikona
wolowinabulka_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.