probodylosos_ikona
Jacek Bilczynski
02/04/2015

Pieczywo ProBody z łososiem

Pomysł na zdrową przekąskę? Ryba w połączeniu z pełnoziarnistym pieczywem. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 50 g wędzonego łososia
– 2 niewielki kromki pieczywa razowego z ziarnami
– filiżanka roszponki
– 3 rzodkiewki
– 1 łyżeczka oleju lnianego
– cebula dymka
– pieprz, tymianek, koperek

PRZYGOTOWANIE:
Pieczywo skropić olejem lnianym. Ułożyć plasterki łososia, a następnie posypać go koperkiem. Dodać sałatę, pokrojoną rzodkiewkę oraz posiekaną cebulę. Doprawić pieprzem i tymiankiem.

Kaloryczność: 270 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcz: 10 g
Węglowodany: 33 g

probodylosos_ikona
probodylosos_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.