salatkawolowina_ikona
Jacek Bilczynski
17/12/2014

Sałatka z wołowiną

Ta sałatka to propozycja dla każdego smakosza. Wołowina w połączeniu z czerwonym pieprzem i sokiem z pomarańczy to nasza propozycja na dziś. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 150 g mieszanki sałat
– 100 g chudej dojrzewającej wołowiny w plastrach
– 1/2 średniego pomidora
– 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– 2 łyżeczki soku z cytryny
– 2 łyżeczki soku z pomarańczy
– 1 łyżka tartego sera typu cheddar
– czerwony pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Sok z cytryny, pomarańczy oraz oliwę połączyć i polać sałatę. Dodać plastry wołowiny, pokrojonego pomidora oraz fasolę, doprawić i posypać tartym serem.

Kaloryczność: 275 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 9 g

salatkawolowina_ikona
salatkawolowina_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.