SKŁADNIKI:
– 2 duże pomidory
– 1 marchewka
– 1/2 cebuli
– 1 ząbek czosnku
– 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
– 150 ml wody
– świeża bazylia, czarny pieprz,
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Pomidory zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie, a następnie obrać ze skórki. Marchewkę zetrzeć na tarce, posiekać cebulę i czosnek. Umieścić wszystkie składniki w blenderze, dodać kilka listków bazylii. przyprawy, wodę i zmiksować na jednolitą masę. Gotować kilka minut na wolnym ogniu, aż krem zgęstnieje. Dodać łyżeczkę jogurtu i udekorować bazylią.
Kaloryczność: 110 kcal
Białko: 4 g
Tłuszcz: 2 g
Węglowodany: 19 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.