groszek_ikona
Jacek Bilczynski
09/12/2014

Krem z groszku

Zupa na bazie groszku stanie się Waszą ulubioną dzięki odpowiednim dodatkom. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 150 g zielonego groszku z puszki
– 1 ząbek czosnku
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
– 1/2 limonki
– szczypta soli, pieprz
– odrobina gałki muszkatołowej
– 3/4 szklanki wody
– 1 łyżka płatków migdałowych

PRZYGOTOWANIE:
Groszek umieszczamy w garnku, zalewamy wodą i gotujemy przez około 3 minuty. Dodajemy drobno posiekany czosnek, przyprawy i sok z limonki, a następnie miksujemy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy oliwę z oliwek i pozostawiamy na ogniu przez 3-4 minuty. Gotowy krem posypujemy płatkami migdałów.

Kaloryczność: 221 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 17 g

groszek_ikona
groszek_ikona

Komentarze Dodaj komentarz (1)

  1. Dagmara 21/08/2019 17:34

    CytujSkomentuj

    Właśnie przed chwilą jadłam :) bardzo żałuję, że nie można tu umieszczać zdjęć bo bym chętnie moj piękny kremik pokazała. Co prawda bez migdałów, bo nie mialam, ale cała reszta była dostępna w spiżarce. Właśnie za to lubię zupy kremy, że łatwo się je robi a je z ogromną przyjemnością.

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.