pieczarki_ikona
Jacek Bilczynski
20/10/2014

Pieczarki faszerowane mozzarellą i groszkiem

Małe, zdrowe i smaczne. Polecamy pomysł na pyszną przekąskę, która sprawdzi się, kiedy spodziewasz się gości. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 200 g pieczarek
– 5 łyżek groszku konserwowego
– 2 ząbki czosnku
– 1/3 średniej cebuli
– 50 g sera mozzarella light
– przyprawy (pieprz, majeranek, czerwona papryka)

PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki umyć, a następnie usunąć z nich skórkę i nóżkę. Drobno posiekać czosnek oraz cebulę, połączyć z groszkiem, dodać przyprawy, a następnie rozgnieść na jednolitą masę. Wymieszać z drobno pokrojonym serem i umieścić na grzybach (zagłębieniach w kapeluszu). Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.

Kaloryczność: 120 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcz: 5 g
Węglowodany: 8 g

pieczarki_ikona
pieczarki_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.