SKŁADNIKI:
– 200 g pieczarek
– 5 łyżek groszku konserwowego
– 2 ząbki czosnku
– 1/3 średniej cebuli
– 50 g sera mozzarella light
– przyprawy (pieprz, majeranek, czerwona papryka)
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki umyć, a następnie usunąć z nich skórkę i nóżkę. Drobno posiekać czosnek oraz cebulę, połączyć z groszkiem, dodać przyprawy, a następnie rozgnieść na jednolitą masę. Wymieszać z drobno pokrojonym serem i umieścić na grzybach (zagłębieniach w kapeluszu). Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
Kaloryczność: 120 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcz: 5 g
Węglowodany: 8 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.