SKŁADNIKI: (na około 25-30 ciasteczek)
– 1/2 szklanki oleju kokosowego
– 150 g mąki pełnoziarnistej orkiszowej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 5 łyżek stewii w proszku
– 4 łyżki miodu
– 4 łyżki płatków migdałowych
PRZYGOTOWANIE:
Połączyć wszystkie składniki, z wyjątkiem migdałów. Najlepiej zrobić to ręcznie, ale można posiłkować się mikserem. Gotowe ciasto nakładać do płaskich foremek wyłożonych papierem do pieczenia, a następnie posypać odrobiną migdałów. Piec w pierniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut. Następnie odstawić do ostygnięcia.
Kaloryczność (jednego ciastka): 73 kcal
Białko: 1 g
Tłuszcz: 4,5 g
Węglowodany: 6 g
CytujSkomentuj
A to zrobimy jutro na lekki a pyszny deser Może ciutkę zmodyfikuję dodatki bo wolę orzechy niż migdały, ale sens przepisu czyli jego lekkość będzie zachowana. Już się nie mogę doczekać