ciasteczka_ikona
Jacek Bilczynski
30/01/2015

Ciasteczka pełnoziarniste

Masz ochotę na ciasteczka? Wypróbuj te pełnoziarniste. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI: (na około 25-30 ciasteczek)
– 1/2 szklanki oleju kokosowego
– 150 g mąki pełnoziarnistej orkiszowej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 5 łyżek stewii w proszku
– 4 łyżki miodu
– 4 łyżki płatków migdałowych

PRZYGOTOWANIE:
Połączyć wszystkie składniki, z wyjątkiem migdałów. Najlepiej zrobić to ręcznie, ale można posiłkować się mikserem. Gotowe ciasto nakładać do płaskich foremek wyłożonych papierem do pieczenia, a następnie posypać odrobiną migdałów. Piec w pierniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut. Następnie odstawić do ostygnięcia.

Kaloryczność (jednego ciastka): 73 kcal
Białko: 1 g
Tłuszcz: 4,5 g
Węglowodany: 6 g

ciasteczka_ikona
ciasteczka_ikona

Komentarze Dodaj komentarz (1)

  1. Dagmara 26/07/2019 19:07

    CytujSkomentuj

    A to zrobimy jutro na lekki a pyszny deser :) Może ciutkę zmodyfikuję dodatki bo wolę orzechy niż migdały, ale sens przepisu czyli jego lekkość będzie zachowana. Już się nie mogę doczekać

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.