SKŁADNIKI:
– 150 ml mleka ryżowego
– 1 banan
– 12-15 ciemnych winogron
– 1/2 granata
– 1 mandarynka
– 1 łyżeczka xylitolu (cukier brzozowy)
– 100 ml wody mineralnej
– szczypta chili, cynamonu, kilka listków melisy, kawałek świeżego imbiru
– kilka kostek lodu
PRZYGOTOWANIE:
Banana, winogrona, miąższ granata, mandarynkę, xylitol i kostki lodu umieścić w blenderze. Dodać mleko ryżowe, wodę, szczyptę chilli, kilka listków melisy oraz zetrzeć odrobinę imbiru. Miksować w blenderze przez około 20 sekund. Na koniec posypać szczyptą cynamonu.
Kaloryczność: 322 kcal
Białko: 2 g
Tłuszcz: 2 g
Węglowodany: 74 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.