masloorzechowe_ikona
Jacek Bilczynski
03/10/2014

Pieczywo z serkiem i masłem orzechowym

Nawet będąc na diecie możesz pozwolić sobie na coś słodkiego. Zamiast batoników i cukierków, postaw na masło orzechowe. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 2 kromki pieczywa o obniżonej zawartości węglowodanów
– 2 łyżeczki naturalnego masła orzechowego
– 150 g serka wiejskiego light
– 1/2 cebuli
– ząbek czosnku
– odrobina rzeżuchy
– szczypta ostrej papryczki chilli

PRZYGOTOWANIE:
Pieczywo pokroić i posmarować masłem orzechowym. Cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać serek wiejski, rzeżuchę i posypać ostrą papryką chilli.

Kaloryczność: 332 kcal
Białko: 31 g
Tłuszcz: 20 g
Węglowodany: 7 g

masloorzechowe_ikona
masloorzechowe_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.