Mecenasem cyklu ogólnopolskich seminariów jest firma Komplet – producent chleba ProBody oraz pieczywa z nasionami Chia.
Chleb ProBody przeznaczony jest dla osób poszukujących produktów Low Carb o wysokich walorach smakowych. ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów, zawiera około 90 proc. mniej węglowodanów i około 300 proc. więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
Pieczywo z nasionami Chia (Salvia hispanica) to źródło błonnika, białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Niepodważalną zaletą nasion chia zawartych w chlebie i bułkach Chia, jest wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 (między innymi kwasu alfa-linolenowego ALA). Kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA dziennie, co stanowi równowartość około 4 kromek chleba Chia lub 2 bułek Chia (240 g produktu). Pieczywo z nasionami Chia zostało wyróżniono przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii.
Pozostałe szkolenia odbędą się według następującego harmonogramu i w następujących miejscach:
- 3 i 4 października – Katowice
- 10 i 11 października – Gdynia
- 17 i 18 października – Wrocław
- 24 i 25 października – Poznań
Więcej informacji na bieżąco na oficjalnym fanpage’u Jacka Bilczyńskiego:
https://www.facebook.com/JacekBilczynski.FitAndLifestyleCoach?fref=ts
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.