Noże Edge posiadają szlifowane ostrza z wysokiej jakości stali o twardości 53HRC, co gwarantuje trwałość i niezawodność. Linia Edge wyróżnia specjalna, czarna powłoka, która ułatwia cięcie i zapobiega przywieraniu krojonych produktów. Ergonomiczna rękojeść gwarantuje pewny chwyt i łatwość użytkowania. Rękojeści noży formowane są wtryskowo – bezpośrednio na ostrzach – co niweluje możliwość gromadzenia się bakterii. Nowoczesne wzornictwo noży Edge w niebanalny sposób ozdobi każdą kuchni.
W linii Edge znajduje się 7 noży, z pomocą których sprostamy każdemu kulinarnemu wyzwaniu. Użyteczne noże szefa kuchni dostępne są w dwóch wariantach: z ostrzem o długości 15 cm i długości 19 cm. Szerokie ostrza przy rękojeści przeznaczone są do siekania warzyw oraz krojenia mięsa. Alternatywę dla noża szefa kuchni stanowi nóż Santoku. Do krojenia różnego rodzaju pieczywa warto używać noża do chleba z długim, ząbkowanym ostrzem. Siekanie, obieranie i krojenie warzyw oraz owoców to zadania, z którymi doskonale poradzą sobie nóż Deba, nóż do pomidorów z ząbkowanym ostrzem i nóż do skrobania. Fiskars oferuje także zestaw 5 noży w czarnym, eleganckim bloku. W jego skład wchodzą: nóż do skrobania, nóż do pomidorów, nóż do chleba, nóż szefa kuchni oraz nóż Santoku.
Inne linie noży od marki Fiskars, to np. Solid. Propozycja dla użytkowników oczekujących wysokiej jakości, ergonomii oraz atrakcyjnego wyglądu noży. Antypoślizgowa rękojeść i ręcznie kuta nasada noża gwarantują pewny chwyt i doskonałe wyważenie. Osłona na palce zapewnia bezpieczeństwo pracy.
Noże z serii FunctionalForm, z charakterystycznymi pomarańczowymi akcentami, które wyróżniają tę serię, to jedna z najpopularniejszych linii produktów firmy Fiskars. Rękojeść Softouch® z osłoną na palce gwarantuje pewny, wygodny uchwyt, dzięki czemu nóż dobrze układa się w dłoni.
Seria Fuzion to Linia noży Fiskars Fuzion inspirowana jest minimalistycznym japońskim wzornictwem. Kształt ostrzy nawiązuje do tradycyjnych noży japońskich. Noże przeznaczone są dla osób praworęcznych.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.