„AleGloria” to coś więcej niż restauracja. To zaproszenie na spotkanie z polską sztuką oraz polską kuchnią. To „polski fusion” kulinarny. Jeśli barszcz, to na syropie z malin i z buraków w occie balsamicznym. Jeśli pomidorowa, to z koprem i ogórkiem małosolnym.
Faworki? Owszem, ale… z karpia na koglu-moglu. Wystrój też jedyny w swoim rodzaju. Kurpiowskie wycinanki zdobiące… nowoczesną windę. Poroża jeleni z… gałęzi i koralików od lalek. Od wejścia uwagę przyciąga wyrastające pośrodku sali wielkie drzewo z czerwonymi truskawkami.
Motyw truskawki powtarza się w tym wnętrzu wielokrotnie. – Niech cały świat wie, że polskie truskawki są najlepsze – twierdzi Magda Gessler.
Adres
Restauracja AleGloria
Plac Trzech Krzyży 3
Warszawa
www.alegloria.pl
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.