Starannie wybrane, regionalne wina, smakołyki prosto z słonecznej Italii i przede wszystkim przyjazna, ciepła atmosfera – na to stawiają twórcy nowego miejsca.
– Jemy przede wszystkim makarony! Restauracja jest dla fanów prawdziwej włoskiej kuchni i włoskiego klimatu, come a casa – jak w domu – tak ma się czuć każdy, kto nas odwiedzi. Jedzenie prawdziwie włoskie rodem z Emilia Romagna, wino prosto z małej cantyny z tego samego regionu – mówi Justyna Czekaj-Grochowska, właścicielka marki Portobello.
Portobello to nie tylko znakomita kuchnia, ale też salumeria, czyli delikatesy włoskie. Miejsce, gdzie można kupić włoską dojrzałą prosciutto – wędlinę, długodojrzewające sery: parmigiano reggiano, pecorino, a także świeżą mozzarellę di Bufala, zielonkawą oliwę, soczyste oliwki, aromatyczną kawę Portobello Caffe Italiano i wiele innych.
Uwaga! Konkurs dla Czytelniczek!
Mamy dla Państwa podwójne zaproszenie na włoską ucztę z okazji otwarcia nowej restauracji Portobello. Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres: redakcja@eksmagazyn.pl do środy do g. 12. Rozstrzygnięcie w czwartek.
Gdzie?
Ul. Królowej Jadwigi 248
Kraków
Godziny otwarcia 10 – 24, w weekend do 2.00 albo do rana.
www.portobellokrakow.pl
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.