SKŁADNIKI:
– 4 białka
– 1 żółtko
– 3 łyżeczki oleju kokosowego
– 4 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
– 1 łyżka mąki pszennej
– 8 łyżek otrębów owsianych
– 4 łyżki beztłuszczowego twarożku
– 3/4 szklanki naturalnego mleka sojowego
– łyżeczka cynamonu
– 2 łyżeczki gorzkiego kakao
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1/4 szklanki orzechów włoskich
– stewia
PRZYGOTOWANIE:
Białka ubić na pianę. Otręby, olej kokosowy, mąkę, proszek do pieczenia, twarożek, rozgniecioną stewię, żółtko, cynamon, kakao, mleko sojowe oraz 3/4 drobno posiekanych orzechów dokładnie wymieszać (w razie konieczności podlać odrobiną wody). Połączyć z ubitą pianą, umieścić w foremkach, posypać pozostałą częścią orzechów i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25-20 minut. Z podanego przepisu powstanie około 5 muffinów.
Kaloryczność (jednej sztuki): 144 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcz: 8 g
Węglowodany: 9 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.