czekoladowypudding_ikona
Jacek Bilczynski
24/12/2014

Czekoladowy pudding

Wysoka zawartość protein i znikoma ilość węglowodanów sprawia, że z powodzeniem można spożywać go w późnych godzinach wieczornych. Jego przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 150 g lekkiego twarożku homogenizowanego
– 1/2 łyżeczki naturalnego kakao
– 2 łyżeczki żelatyny spożywczej
– stewia
– szczypta cynamonu
– 50 ml wody

PRZYGOTOWANIE:
W 50 ml gorącej wody rozpuścić stewię (około 5 tabletek) oraz żelatynę. Dodać twarożek, kakao i cynamon. Dokładnie wymieszać i odstawić na około 3 godziny do lodówki.

Kaloryczność: 127 kcal
Białko: 20 g
Tłuszcz: 3 g
Węglowodany: 5 g

czekoladowypudding_ikona
czekoladowypudding_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.