SKŁADNIKI:
– 1 tortilla pełnoziarnista
– 4 plasterki wędliny bez konserwantów
– 15 g sera typu cheedar
– 2 duże liście sałaty zielonej
– 1/4 papryki czerwonej
– 3 łyżeczki jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu
– 1/2 ząbka czosnku
– ostra papryka w proszku
PRZYGOTOWANIE:
Na tortilli ułożyć sałatę, dodać plasterki wędliny, tarty ser, oraz pokrojoną paprykę. Jogurt zmieszać z tartym czosnkiem i ostrą papryką w proszku. Powstały sos umieścić na tortilli. Zawinąć i umieścić na blasze wyłożonej folią aluminiową. Podgrzewać przez 3-4 minuty w
piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza.
Kaloryczność: 274 kcal
Białko: 18 g
Tłuszcz: 6 g
Węglowodany: 37 g
CytujSkomentuj
Nie jem mięsa, więc zrobię bez wędliny, ale uwielbiam całą meksykańską kuchnię i uważam, że to własnie ona, oprócz kuchni włoskiej (mam na drugie imię makaron hehe <3 ) jest najbarwniejsza i najbardziej smakowita na całym świecie. Z przyjemnością zrobię sobie taką tortillę