SKŁADNIKI:
– 300 g chudego twarogu
– 120 g lekkiego twarożku homogenizowanego
– 2 białka
– 1 całe jajo
– 1 łyżeczki mąki kukurydzianej
– 1 łyżeczka mąki pszennej pełnoziarnistej
– proszek do pieczenia, stewia
– aromat śmietankowy, szczypta cynamonu
PRZYGOTOWANIE:
Twaróg, twarożek i żółtko utrzeć na jednolitą masę. Dodać mąkę, aromat śmietankowy, cynamon, rozgniecioną stewię (proponujemy około 20 tabletek), oraz proszek do pieczenia. Wymieszać dokładnie. Ubić pianę z białek i połączyć z masą twarogową. Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Kaloryczność (1 porcji): 106 kcal
Białko: 19 g
Tłuszcz: 2 g
Węglowodany: 3 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.