Indyk w kapuście kiszonej z owocami
Składniki:
– 200g charsznickiej kapusty kiszonej Brassica
– 120g polędwicy z indyka
– 1 niewielka pomarańcza
– 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
– 1 plasterek świeżego ananasa
– 1/2 jabłka
– 2 łyżeczki oleju lnianego
– pierz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Mięso podzielić na mniejsze kawałki i doprawić pieprzem. Dodać połowę kapusty kiszonej, tarte jabłko i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Dodać pozostałą część kapusty, zioła prowansalskie i umieścić w piekarniku na kolejne 5 minut. Pozostawić na kilka chwil do ostygnięcia, dodać mielone siemię lniane, olej lniany, pokrojonego ananasa, pomarańczę i dokładnie wymieszać.
Kaloryczność: 322 kcal
Białko: 26g
Tłuszcz: 14g
Węglowodany: 23g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.