tunczykgrzanka_ikona
Jacek Bilczynski
06/04/2015

Grzanki z tuńczykiem

Dziś propozycja na zdrowy początek dnia. Tuńczyk z pieczywem to dobra alternatywa dla słodkich rogalików. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 1 bułka pełnoziarnista
– 120 g tuńczyka z wody
– 1 łyżka suszonych owoców
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– 1 łyżka octu balsamicznego
– natka pietruszki, koperek
– czarny pieprz, rozmaryn

PRZYGOTOWANIE:

Pieczywo umieścić na patelni lub w tosterze i pozostawić, aż się zarumieni. Tuńczyka wymieszać z oliwą, octem balsamicznym, natką pietruszki, koperkiem, suszonymi owocami i przyprawami. Podawać z ciepłym pieczywem.

Kaloryczność: 395 kcal
Białko: 26 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 39 g

tunczykgrzanka_ikona
tunczykgrzanka_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.