SKŁADNIKI:
– 200 ml naturalnego mleka ryżowego
– 125 g borówek amerykańskich
– 1 łyżeczka wiórek kokosowych
– 1 łyżeczka soku z limonki
– 2-3 kostki lodu
– 1 kropla aromatu waniliowego
PRZYGOTOWANIE:
W blenderze umieścić borówki i wiórki kokosowe. Dodać sok z limonki, oraz kostki lodu. Zalać mlekiem ryżowym i zmiksować na formę koktajlu.
Kaloryczność: 145 kcal
Białko: 3 g
Tłuszcz: 5 g
Węglowodany: 22 g
CytujSkomentuj
Czy zamiast borówek amerykańskich mogą być prawdziwe jagody? Mam zamrożone jeszcze z lata, z mojego ukochanego bazarku spod bloku. Tylko czy zamrozenie nie wpłynie na jakość koktajlu? Bo tak to mam wszystko, nawet limonka się znajdzie dam znać jak wyszło, zapowiada się łatwo i pysznie <3