SKŁADNIKI:
– puszka tuńczyka w sosie własnym
– 1 bułka żytnia
– 1/2 selera
– 1/2 cebuli
– 1 ząbek czosnku
– pęczek koperku
– sok z 1/2 limonki
– 2 łyżki otrębów żytnich
– 1 całe jajo
– 1 łyżeczka oleju kokosowego
– gałązka świeżego rozmarynu
– chilli w proszku, curry, szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Tuńczyka przełożyć na sitko, odsączyć wodę i rozdrobnić widelcem. Przełożyć do miski, dodać posiekaną cebulę, selera, czosnek, koperek, sok z limonki, otręby, jajo oraz przyprawy. Wymieszać na jednolitą masę. Uformować niewielkie kotlety i smażyć na odrobinie oleju koksowego
z obu stron. Bułkę przekroić na pół i podpiec na patelni, a następnie natrzeć czosnkiem i świeżym rozmarynem.
Kaloryczność: 390 kcal
Białko: 27 g
Tłuszcz: 10 g
Węglowodany: 48 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.