SKŁADNIKI:
– 120 g krewetek (dowolna odmiana)
– 200 g mieszanki sałat
– 3 ząbki czosnku
– 100g jogurtu naturalnego
– 1 łyżkę oliwy z oliwek
– 1/2 łyżeczki masła
– natkę pietruszki
– 1 łyżkę soku z cytryny
– zioła prowansalskie, pieprz, sól
PRZYGOTOWANIE:
Do krewetek dodać sok z cytryny, masło, zioła prowansalskie, sól i pieprz oraz posiekany ząbek czosnku. Krewetki odstawić na kilka chwil do lodówki. W tym czasie wymieszać jogurt naturalny, oliwę z natką pietruszki, pozostałą część czosnku (posiekanego) oraz pieprz.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić krewetki w marynacie, smażyć przez 4-5 minut nieustannie mieszając. Dodać sos, sałatę i wszystko wymieszać.
Kaloryczność: 261 kcal
Białko: 26 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 10 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.