Składniki:
– 1 filet z piersi kurczaka
– 100 g lekkiego jogurtu naturalnego
– 2 ząbki czosnku
– 2 łyżeczki octu balsamicznego
– 1 łyżeczka ostrej musztardy
– curry, pieprz, szczypta soli
– 150 g mrożonej żółtej fasolki szparagowej
– 150 g mrożonej marchewki typu baby
– 1 łyżka soku z cytryny
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Jogurt połączyć z drobno posiekanym czosnkiem, octem, musztardą, pieprzem, curry i szczyptą soli. Kurczaka pokroić na mniejsze części i umieścić w woreczku jednorazowym. Dodać jogurtowy sos, zawinąć worek i umieścić na 40 minut w lodówce. Warzywa rozmrozić i podgotować w lekko osolonej wodzie, powinny mieć dość twardą konsystencję. Zamarynowanego kurczaka wyciągnąć z worka i umieścić na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Sok z cytryny połączyć z oliwą i skropić ciepłe warzywa, a następnie umieścić wraz z kurczakiem na talerzu.
Kaloryczność: 226 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 6 g
Węglowodany: 18 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.