SKŁADNIKI:
150 g filetu z piersi kurczaka
– 1 łyżka tartego parmezanu
– 15 g orzechów włoskich
– 200 g kapusty kiszonej
– 1 duża marchewka
– 1/2 pomidora
– 1 łyżeczka musztardy Dijon
– ząbek czosnku
PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka nieco rozkroić robiąc w nim kieszonkę, umieścić w niej musztardę z posiekanym czosnkiem. Dodać drobno pokrojone orzechy oraz tarty ser. Spiąć wykałaczką, posypać pieprzem i umieścić w piekarniku na 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Kapustę posiekać, dodać tartą marchewkę, rozmaryn i tymianek. Ułożyć na talerzu wraz z upieczonym mięsem i pokrojonym pomidorem.
Kaloryczność: 305 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 14 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.