SKŁADNIKI:
- 1/2 filiżanki razowej kaszy kus-kus
– 1 papryka czerwona
– 1/2 czerwonej cebuli
– 1 łyżka tartego parmezanu
– 3 białka jaj
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
– oregano, suszony czosnek, bazylia, czarny pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Kaszę zalać podwójną objętością wody i pozostawić na 3 minuty pod przykryciem. Następnie połączyć z siekaną cebulą, przyprawami, oliwą oraz białkami jaj. Dodać tarty parmezan. Paprykę przeciąć i usunąć gniazdo nasienne. Umieścić farsz z kaszy, jaja i sera. Piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 5 minut.
Kaloryczność: 329 kcal
Białko: 17 g
Tłuszcz: 9 g
Węglowodany: 45 g
CytujSkomentuj
Za to właśnie bardzo lubię przepisy Pana Jacka, bo widać, że nie pisze do kulinarnych orłów tylko też do tych, co to im kuchnia nie za bardzo po drodze czyli takich osób jak ja. Dopisuję ten pyszny przepis do inspracji na ten nadchodzący tydzień bo papryka teraz taniutka a zdrowa i pyszna.