SKŁADNIKI:
– 150 g piersi indyka
– 3/4 filiżanki razowej kaszy kus-kus
– 1/2 pomarańczy
– 2-3 kwiaty brokuła
– 1 łyżeczka rodzynek
– odrobina rzeżuchy
– szczypta soli
Przygotowanie
PRZYGOTOWANIE:
Pierś indyka pokroić na niewielkie kawałki i usmażyć na patelni teflonowej z dodatkiem odrobiny soli. Kaszę zalać wrzątkiem do podwójnej objętości i pozostawić pod przykryciem przez 2-3 minuty. W tym czasie zblanszować brokuła. Do gotowej kaszy dodać sok z pomarańczy, rodzynki, kurczaka i brokuła. Posypać rzeżuchą i udekorować bazylią.
Kaloryczność: 424 kcal
Białko: 35 g
Tłuszcz: 4 g
Weglowodany: 62 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.