mirunamigdaly_ikona
Jacek Bilczynski
26/03/2015

Miruna w migdałach

Ryby powinny na stałe zagościć w naszej diecie. Dziś pomysł na przyrządzenie miruny. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 150 g miruny
– 1 duża marchewka
– 1/4 główki sałaty lodowej
– 4-5 oliwek zielonych
– ocet jabłkowy
– 1 łyżka płatków migdałowych
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
– 1 łyżeczka lekkiego jogurtu
naturalnego
– szczypta soli, czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Rybę podzielić na mniejsze kawałki. Wymieszać oliwę, płatki migdałowe i jogurt, doprawić pieprzem oraz odrobiną soli. Powstałym sosem posmarować rybę i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 10 minut. W tym czasie przygotować surówki.
Marchew zetrzeć na tarce i skropić octem jabłkowym. Sałatę drobno pokroić, skropić octem i dodać oliwki. Surówki wraz z ciepłą rybą umieścić na talerzu.

Kaloryczność: 294 kcal
Białko: 32 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 10 g

mirunamigdaly_ikona
mirunamigdaly_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.