Składniki:
– 100 g polędwicy z indyka
– 3 białka jaj
– 1 marchewka
– 1 seler
– 3 filiżanki szpinaku
– 2 łyżki tartego sera typu cheddar
– 1 łyżeczka oleju kokosowego
– ząbek czosnku
– sok z 1/2 cytryny
– mieszanka włoskich ziół
Przygotowanie:
Mięso ugotować, w trakcie gotowania dodać marchewkę i selera (na 3-4 minuty). Warzywa wyjąć by nie stały się nadmiernie miękkie. Ugotowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem kokosowym. Dodać posiekane warzywa. W blenderze zmielić białka jaj ze szpinakiem, włoskimi ziołami, ząbkiem czosnku i sokiem z cytryny. Powstałą masę wlać do mięsa, a następnie posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Kaloryczność: 337 kcal
Białko: 38 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 17 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.