panierka_ikona
Jacek Bilczynski
26/02/2015

Panierka do mięs

Aromatyczna i dietetyczna panierka do mięs do doskonała propozycja dla tych, którzy dbają o linię. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 1 białko
– 1 łyżka drobno posiekanych migdałów
– 1 łyżka drobno posiekanych pestek dyni
– 1 łyżka drobno posiekanych orzechów włoskich
– curry, ostra papryka
– suszona pietruszka, kolendra

PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Następnie, mięso (w naszym przypadku chudy indyk) doprawione ulubionymi ziołami podpiekamy w piekarniku przez około 15 minut (temperatura 180 stopni). Wyciągamy i obtaczamy w panierce, a następnie umieszczamy ponownie w piekarniku na 3-5 minut.

panierka_ikona
panierka_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.