SKŁADNIKI:
- 2 kromki pieczywa MARATHON
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– kilka listków sałaty lodowej
– 80 g chudej wędliny z indyka
– 1/2 pomidora
– 3 łyżeczki greckiego jogurtu o obniżonej zawartości tłuszczu
– 1-2 ząbki czosnku
– mieszanka ostrych przypraw
(chilli, pierz, curry), szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Pieczywo polać oliwą z oliwek. Ułożyć sałatkę oraz kawałki wędliny. Jogurt wymieszać z tartym (lub drobno siekanym czosnkiem), mieszanką ostrych przypraw oraz szczyptą soli. Powstałym czosnkowym sosem polać kanapki. Udekorować pokrojonym pomidorem.
Kaloryczność: 400 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 51 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.