SKŁADNIKI:
– 70 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
- 100 g szynki wędzonej z kurczaka z linii Natura Konspol
– 1 duża marchewka
– 2 łyżki groszku konserwowego
– 1 łyżka tartego parmezanu
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– 200 ml bulionu warzywnego
– 1 ząbek czosnku
– świeża mięta
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Marchewkę zetrzeć na tarce, połączyć z groszkiem i drobno posiekanym czosnkiem. Umieścić na rozgrzanej patelni teflonowej, smażyć przez 2-3 minuty nieustannie mieszając. Dodać bulion, doprawić pieprzem, bazylią i oregano. Dusić do odparowania 3/4 płynu, a następnie zmiksować blenderem. Makaron wymieszać z pokrojoną wędliną i oliwą z oliwek. Dodać sos, siekaną miętę i posypać parmezanem. Udekorować listkiem mięty.
Kaloryczność: 185 kcal
Białko: 1 g
Tłuszcz: 1 g
Węglowodany: 43 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.