pieczywoczekolada_ikona
Jacek Bilczynski
31/07/2014

Pieczywo żytnie z czekoladowym twarogiem i migdałami

Masz ochotę na coś innego niż zwykle? Polecamy dietetyczną i smaczną kanapkę z posmakiem czekolady, cynamonu i migdałów. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
- 3 kromki pieczywa MARATHON
– 120 g chudego twarogu
– 1 łyżeczka naturalnego kakao
– 2 łyżeczki płatków migdałowych
– 3-4 tabletki stewii
– szczypta kardamonu i cynamonu
– odrobina banana
– 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
– 1 truskawka
– bazylia do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:
Jogurt połączyć z rozgniecioną stewią, kakao, cynamonem i kardamonem. Dodać posiekane płatki migdałowe i wymieszać z twarogiem. Ułożyć na pieczywie. Dodać odrobinę pokrojonego banana oraz truskawki. Udekorować bazylią.rzywami i posypać tartym parmezanem. Piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 5 minut.

Kaloryczność: 447 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 62 g

pieczywoczekolada_ikona
pieczywoczekolada_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.