SKŁADNIKI:
– 150 g polędwicy wołowej
– 150 g świeżego szpinaku
– 2 łyżeczki oliwy z oliwek
– 60 g sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu
– 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
– czarny pieprz
– szczypta soli
– gałązka rozmarynu
– papryczka chilli
– sok z 1/2 cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Szpinak zmiksować w blenderze na jednolitą masę. Dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny i jogurt. Mięso rozbić tłuczkiem, natrzeć odrobiną soli oraz pieprzem i podsmażyć na patelni teflonowej przez 1-2 minuty z każdej strony, pocierając rozmarynem i przekrojoną papryką
chilli. Następnie, na mięsie ułożyć pokruszoną fetę oraz szpinak. Zawinąć i związać sznurkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza na 30 minut.
Kaloryczność: 314 kcal
Białko: 41 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 6 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.