SKŁADNIKI:
– puszka łososia w sosie własnym
– 200 g mieszanki sałat
– 1/2 awokado
– 5 pomidorów koktajlowych
– 3 plasterki czerwonej cebuli
– sok z 1/3 cytryny
– sok z 1/4 pomarańczy
– świeżo mielony, kolorowy pieprz
– szczypta soli morskiej
Pesto:
– natka świeżej bazylii
– natka zielonej pietruszki
– 3 ząbki czosnku
– 5-6 łyżek oliwy z oliwek
– 2 łyżki orzechów pinii
PRZYGOTOWANIE:
Bazylię, pietruszkę, orzechy i czosnek zmielić w blenderze, dodając stopniowo oliwy. Gotowe pesto odstawić do lodówki na 10 minut. W tym czasie pokroić awokado, pomidory i cebulę, wymieszać z sałatą i kawałkami łososia. Skropić sokiem z cytryny i pomarańczy. Dodać 2 łyżki pesto i doprawić pieprzem oraz solą.
Kaloryczność: 317 kcal
Białko: 29 g
Tłuszcz: 17 g
Weglowodany: 12 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.