emiliaromagnia_ikona
JJ
15/03/2013

sEKSowna Kuchnia Włoska II

Niespodzianka dla smakoszy! W 15. numerze EksMagazynu znajdziecie 2. numer bezpłatnego dodatku kulinarnego sEKSowna Kuchnia Włoska autorstwa Justyny Czekaj-Grochowskiej, właścicielki restauracji Portobello. Tym razem zapraszamy do regionu Emilia Romagna

Motto mieszkańców tego regionu brzmi: „Jem, więc jestem szczęśliwy”. My podążając tym tropem zachęcamy do inspiracji przepisami z dodatku sEKSowna Kuchnia Włoska. Proste składniki – nazwane przez Justynę Czekaj-Grochowską „4 cudami” Emilia Romagna są podstawą tych dań i tworzą ich wyjątkowy, regionalny charakter. Tamtejsze sery, szynka, ocet balsamiczny i ręcznie robiony makaron podbiją nawet najbardziej wymagające podniebienie!

W 2. numerze dodatku kulinarnego znajdziecie przepisy m.in. na doskonały makaron jajeczny, tagliatelle alla bolognese, panna cottę i lazanię alla bolognese. Życzymy udanych eksperymentów!



Dodatek kulinarny jest dostępny razem z 15. numerem EksMagazynu oraz w restauracji Portobello w Krakowie (ul. Królowej Jadwigi 248). W 2. numerze prezentujemy dania z regionu Emilia Romagna.

emiliaromagnia_ikona
emiliaromagnia_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.