portobello_ikona_5
Fot. Portobello
Ela Prochowicz
18/09/2013

sEKSowna Kuchnia Włoska V

Wspaniały gwar wielkiego imperium, stare budynki pośród miejskich kamienic i przepyszne sery. W 18. numerze EksMagazynu znajdziecie 5. numer bezpłatnego dodatku kulinarnego sEKSowna Kuchnia Włoska autorstwa Justyny Czekaj-Grochowskiej, właścicielki restauracji Portobello. Tym razem w roli głównej kuchnia z okolic Rzymu

Rzym to stolica Włoch i zarazem miejsce spotkania dwóch kulinarnych tradycji – północy i południa. To stąd wywodzi się jedno z najbardziej znanych włoskich dań – spaghetti carbonara.  W dodatku znajdziecie przepisy m.in. na dwa rodzaje carbonary, szparagi i lekkie tiramisu.


Dodatek kulinarny jest dostępny razem z 18. numerem EksMagazynu oraz w restauracji Portobello w Krakowie (ul. Królowej Jadwigi 248). W 5. numerze prezentujemy dania z okolic Rzymu.

portobello_ikona_5
portobello_ikona_5

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.