SKŁADNIKI:
– 150 g półtłustego twarogu
– 75 g greckiego lekkiego jogurtu
– 2 łyżeczki żelatyny spożywczej
– 8-10 tabletek stewii
– 50-60 ml wody
– 2 łyżki rodzynek
– 2 łyżki siekanych orzechów włoskich
– 2-3 krople aromatu śmietankowego
PRZYGOTOWANIE:
Ser zmielić w blenderze. Dodać grecki jogurt i ponownie zmielić (czynność tę można powtórzyć kilka razy, do uzyskania gładkiej, jednolitej masy). Dodać orzechy, rodzynki i aromat waniliowy. Dokładnie wymieszać. W odrobinie gorącej wody rozpuścić stewię oraz żelatynę. Dodać do masy serowej, wymieszać, a następnie umieścić w foremce. Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Kaloryczność: 348 kcal
Białko: 37 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 14 g
CytujSkomentuj
To niedobrze na noc czytać takie rzeczy co mnie podkusiło tu wejść czyli w desery to ja naprawdę nie wiem No, mówiąc wprost, zjadłabym! Wygląda pysznie, już czuję ten smak a tu prawie północ chyba się herbaty napiję po prostu