SKŁADNIKI:
– 150 g chudego twarogu
– 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
– 2 torebki owocowej herbaty
– 2 łyżeczki rodzynek
– stewia
– aromat waniliowy
– 3 łyżeczki żelatyny spożywczej
PRZYGOTOWANIE:
Twaróg połączyć z jogurtem i rozkruszoną stewią (około 5-8 tabletek), a następnie zmielić w blenderze na jednolitą masę. W odrobinie gorącej wody rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny, dodać rodzynki, 2-3 krople aromatu waniliowego i wymieszać z masą twarogową. Następnie przełożyć do foremki. w 150 ml wody zaparzyć herbatę, dodać stewię (około 3-5 tabletek) oraz 1 łyżeczkę żelatyny. Dokładnie wymieszać i odstawić na 1-2 godziny do ostygnięcia. Kiedy herbata ostygnie i zacznie gęstnieć, zalać foremkę z masą twarogową i odstawić do lodówki na 4-5 godzin.
Kaloryczność: 128 kcal
Białko: 32 g
Tłuszcz: 2 g
Węglowodany: 10 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.