SKŁADNIKI:
– 150 g greckiego lekkiego jogurtu
– 2 łyżeczki oleju lnianego
– 2 ogórki kiszone
– 30 g naturalnego tofu
– 2 łyżeczki chrzanu
– 3 łyżki groszku konserwowego
– szczypta soli, biały pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Tofu drobno pokruszyć. Dodać siekanego ogórka, chrzan i groszek konserwowy. Zalać jogurtem, doprawić szczyptą soli i pieprzu, a następnie dokładnie wymieszać. Umieścić w słoiczku i odstawić do lodówki na 1-2 godziny. Sos szczelnie zamknięty można przechowywać przez 5-7 dni. Stosować jako dodatek do mięsa i wędlin.
Kaloryczność (całego przepisu): 197 kcal
Białko: 11 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 9 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.