sostararski_ikona
Jacek Bilczynski
15/12/2014

Sos tatarski

Dziś mamy dla Was sos tatarski stworzony na bazie tofu i jogurtu greckiego. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni

SKŁADNIKI:
– 150 g greckiego lekkiego jogurtu
– 2 łyżeczki oleju lnianego
– 2 ogórki kiszone
– 30 g naturalnego tofu
– 2 łyżeczki chrzanu
– 3 łyżki groszku konserwowego
– szczypta soli, biały pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Tofu drobno pokruszyć. Dodać siekanego ogórka, chrzan i groszek konserwowy. Zalać jogurtem, doprawić szczyptą soli i pieprzu, a następnie dokładnie wymieszać. Umieścić w słoiczku i odstawić do lodówki na 1-2 godziny. Sos szczelnie zamknięty można przechowywać przez 5-7 dni. Stosować jako dodatek do mięsa i wędlin.

Kaloryczność (całego przepisu): 197 kcal
Białko: 11 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 9 g

sostararski_ikona
sostararski_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.