SKŁADNIKI:
– 1 bułka żytnia
– 100 g chudego mięsa wołowego
– 1/2 marchewki
– 50 g mrożonej fasolki szparagowej
– 1 łyżka kukurydzy z puszki
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
– 200 ml bulionu warzywnego
– pieprz, sól, gałązka rozmaryn
PRZYGOTOWANIE:
Wołowinę pokroić na mniejsze kawałki, posypać odrobiną soli i pieprzem. Podsmażyć na patelni teflonowej przez 3-4 minuty. Dodać tartą marchewkę, fasolkę, kukurydzę, podlać bulionem i wrzucić gałązkę rozmarynu. Dusić przez kilka minut do odparowania wywaru.
Na koniec dodać oliwę z oliwek i usunąć rozmaryn. Bułkę przekroić do połowy, wybrać połowę środka i umieścić w niej farsz mięsno-warzywny.
Kaloryczność: 283 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 7g
Węglowodany: 30 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.