SKŁADNIKI:
– 1 niewielka cukinia
- 75 g szynki wędzonej z kurczaka Natura Konspol
– 1/4 czerwonej papryki
– 1/2 czerwonej cebuli
– 1 ząbek czosnku
– 1 łyżka octu balsamicznego
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
– 3 łyżki tartego parmezanu
– oregano, bazylia, szczypta soli
PRZYGOTOWANIE:
Cukinię przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką środek. Pokrojoną wędlinę połączyć z siekaną cebulą, papryką, czosnkiem i przyprawami. Umieścić w wydrążonej cukinii. Posypać tartym parmezanem i umieścić w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza na około 8-10 minut. Posiłek można przygotować również na grillu. Na koniec skropić octem balsamicznym wymieszanym z oliwą z oliwek.
Kaloryczność: 263 kcal
Białko: 19 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 22 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.