zdrowehamburgery_ikona
Jacek Bilczynski
30/06/2014

Zdrowe hamburgery

Najsłynniejsza przekąska rodem z USA, tym razem w zdrowym wydaniu. Kochasz hamburgery? Ta propozycja to coś dla Ciebie. Przepis przygotował Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
– 2 bułki razowe
– 120 g chudego mięsa z indyka
– 20 g sera żółtego typu cheedar
– 1/2 pomidora
– kilka listków sałaty zielonej
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
– bezsolna przyprawa do drobiu
– 1 łyżeczka keczupu

PRZYGOTOWANIE:
Mięso rozbić i podzielić na dwie, mniejsze części. Przyprawić i umieścić w piekarniku na 20 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza). Na 1-2 minuty przed końcem pieczenia, umieścić w piekarniku przekrojone na pół bułki. Gotowe mięso ułożyć na bułkach skropionych oliwą z oliwek. Dodać pokrojone kawałki sera, sałatę, pomidora i odrobinę keczupu.

Kaloryczność: 420 kcal
Białko: 27 g
Tłuszcz: 8 g
Węglowodany: 60 g

zdrowehamburgery_ikona
zdrowehamburgery_ikona

Dodaj komentarz

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.