SKŁADNIKI:
– 2 bułki razowe
– 120 g chudego mięsa z indyka
– 20 g sera żółtego typu cheedar
– 1/2 pomidora
– kilka listków sałaty zielonej
– 1 łyżeczka oliwy z oliwek
– bezsolna przyprawa do drobiu
– 1 łyżeczka keczupu
PRZYGOTOWANIE:
Mięso rozbić i podzielić na dwie, mniejsze części. Przyprawić i umieścić w piekarniku na 20 minut (temperatura 180 stopni Celsjusza). Na 1-2 minuty przed końcem pieczenia, umieścić w piekarniku przekrojone na pół bułki. Gotowe mięso ułożyć na bułkach skropionych oliwą z oliwek. Dodać pokrojone kawałki sera, sałatę, pomidora i odrobinę keczupu.
Kaloryczność: 420 kcal
Białko: 27 g
Tłuszcz: 8 g
Węglowodany: 60 g
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.