Tajemnica chleba ProBody tkwi w oryginalnej recepturze. W jego składzie znajdziemy bowiem między innymi: białko pszenne, mąkę sojową czy śrutę sojową. Te elementy, w połączeniu z mąką i zakwasem z pełnego przemiału pszenicy orkisz, a także siemieniem lnianym, nasionami słonecznika, sezamem oraz błonnikiem jabłkowym i otrębami pszennymi sprawiają, że nie musimy się martwić o to, czy ten produkt będzie odpowiedni na wieczorny posiłek.
Często przy tego typu produktach zastanawiamy się, czy będą one dobrze smakowały. Chleb ProBody nie tylko zachowuje świeżość przez długi czas, ale też z pewnością wkupi się w łaski nawet najbardziej wymagających miłośników chleba. Co ciekawe, zawsze ma ten sam smak – niezależnie od miejsca, w którym go kupimy.
Po ten produkt sięgają nie tylko osoby stawiające na diety typu low-carb, ale i diabetycy. Wynika to z jego niskiego indeksu glikemicznego. Badania potwierdzają, że indeks glikemiczny chleba ProBody wynosi 33,5. Co to oznacza w praktyce? Tak niski indeks glikemiczny sprawia, że pieczywo jest wolno przyswajalne, a stężenie glukozy we krwi rośnie powoli i stopniowo.
Chleb ProBody doceniają nie tylko konsumenci, którzy jedzą go na co dzień, ale także specjaliści. W 2012 roku ProBody zdobył II miejsce w kategorii produkty spożywcze Sympozjum Diabetologicznego DIABETICA EXPO 2012. Dwa lata później został uhonorowany Złotym Medalem MTP 2014, nagrodą przyznawaną najbardziej innowacyjnym produktom na polskim rynku.
Wartość odżywcza 100 g ProBody:
Wartość energetyczna 1184 kJ / 285 kcal
Tłuszcz 16,8 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g
Węglowodany 6,1 g
W tym cukry 2,4 g
Błonnik 11,8 g
Białko 21,4 g
Sól 1,47 g
Składniki: woda, białko PSZENNE, mąka SOJOWA, siemię lniane brązowe, nasiona słonecznika, śruta SOJOWA, SEZAM, siemię lniane żółte, mąka z pełnego przemiału PSZENICY ORKISZ, błonnik jabłkowy, suszony zakwas z pełnego przemiału PSZENICY ORKISZ, otręby PSZENNE, drożdże, sól ekstrakt ze słodu JĘCZMIENNEGO, przyprawy.
*w porównaniu z pieczywem mieszanym z ziarnami.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.